Consells per fotografiar habitatges

Consells per fotografiar habitatges

Fotografia immobiliària

En aquesta entrada m’agradaria donar-te uns consells per fotografiar un habitatge i obtenir uns bons resultats. Unes bones fotos van a fer que el teu habitatge destaqui enfront del 90% de fotos pèssimes que podem trobar avui en els portals immobiliaris.

Anirem enumerant els passos a seguir, alguns poden semblar molt ximples però us puc assegurar per la meva experiència fotografiant habitatges que el primer punt se li oblida a molts propietaris …

1. L’habitatge ha d’estar ordenat

Us pot semblar una tonteria però en el resultat final de la foto si hi ha una harmonia en l’espai sempre és més agradable a la vista. Evidentment piles de llibres, sabates, revistes, llits sense fer … cuina cap per avall … tot això ha d’estar solucionat abans de començar a fer les fotos.

2. Llum, llum i llum!

La llum és el més important per poder realitzar una foto en condicions. L’ideal és utilitzar la llum natural. Per aquest motiu hem de realitzar les fotos de l’habitatge en el moment del dia que sigui mes lluminosa. Un altre detall important a tenir present és encendre tots els llums disponibles a l’habitatge.

És molt important compensar la llum exterior si és molt forta, per exemple corrent les cortines, sempre que la vista exterior no sigui important … si volem que les vistes es vegin i hi ha molta diferència de llum haurem de fer un HDR amb un braketing que ens vindrà donat per la diferència de llum.

Les fotos d’habitatges han de ser el més lluminoses possibles. Estem venent un habitatge lluminosa, venem sensacions no venem característiques.

3. L’ISO el més baixa posíble, ISO 100

L’ISO com ja saps en la nostra càmera ens indica la sensibilitat a la llum del sensor. ISO més baixa menys sensibilitat, mes quantitat de llum necessària per prendre-les però per contra imatges amb menys soroll electrònic del sensor.

Amb una ISO baixa aconseguirem major qualitat d’imatge

4. Diafragma tancat

Pot semblar molt radical l’enunciat i vull matisar. Tancat però no al màxim, un diafragma tancat on la majoria d’objectius es porten bé és entre f8 i f11. El diafragma tancat va a reduir la quantitat de llum que entra a la càmera i produirà una major profunditat de camp, que és el mateix que mes zona de la nostra imatge va a aparèixer enfocada.

5. Suposo que fas servir tripode …

Si sumem la ISO baixa i el diafragma tancat hi ha un factor que va lligat que creix que és el temps d’exposició per poder crear la fotografia. Si tenim un temps d’exposició llarg per a la nostra foto necessitarem un trípode. Hi ha molts trípodes però jo us recomano un que sigui el mes estable possible.

6. Raw

Per poder editar bé la fotografia, ajustar balanç de blancs i jugar amb altes i baixes llums és indispensable disparar en RAW.

Fins aquí unes poques millores tècniques, ara altres poquetes de sentit comú;)

7. Mirallet mirallet …

Compte amb els miralls, vidres, finestres i tot tipus de superfícies que puguin emmirallar …

8. Les parets són verticals

Pren-te la molèstia d’anivellar la càmera i compte amb les distorsions del gran angular, tots sabem que les parets amb verticals i no hi ha res més lleig que veure una foto torta …

9. FLASH Prohibit!

Si us plau, no utilitzis el flaix, no hi ha res més lleig que utilitzar el flaix que incorpora la càmera, ens donarà una il·luminació poc natural, ombres dures i una foto molt plana, ja saps el Flash prohibit!

i finalment el meu consell nº 10 …

10. Té cura la composició de la imatge

Una mica de gràcia per triar els enquadraments marcaran la diferència, t’ho asseguro, les lleis de la composició sempre han donat bon resultat.

Després d’aquests 10 consells espero que valoris una mica més l’esforç que requereix fer bones fotos immobiliàries, pots intentar millorar el teu estil però et recomano que si vols unes bones fotos de l’habitatge no enviïs a un comercial amb un telèfon mòbil … crida a un professional;)

2017-10-03T15:27:59+00:00