La realitat virtual arriba als quiròfans de la Vall d’Hebron

La realitat virtual arriba als quiròfans de la Vall d’Hebron

L’equip de traumatòlegs de la Unitat de Maluc de l’Hospital Vall d’Hebron, els doctors Alejandro Hernández, Diego Collado i Víctor Barro, han optat per la realitat virtual quan es tracta de formar els seus col·legues en nous procediments quirúrgics per a les operacions de maluc . Tal com ho expliquen en l’article publicat a La Vanguardia, aquesta nova eina formativa multiplica les possibilitats i canvia el panorama per als hospitals amb pocs recursos. Les imatges immersives són una eina molt útil per al traumatòleg que vol entrenar en una tècnica d’aquest tipus.

Per gaudir d’aquesta experiència de vídeo 360, només necessita un telèfon compatible i ulleres de realitat virtual tipus cardboard.

L’equip format per Carles Balsells de Merops360.com i Alex Edo d’Alex Edo Photography ha estat responsable de l’enregistrament de la intervenció de maluc utilitzant el vídeo 360º com una eina per a produir aquesta experiència de realitat virtual.

Pel que fa a la tècnica d’enregistrament, calia estar molt a prop de la intervenció per captar l’experiència, i encara que amb el sistema de 6 càmeres no és recomanable acostar-se a menys d’un metre i mig, ja que dificulta el cosit dels vídeos, preferim assegurar un màxim detall de l’operació i transmetre una experiència d’immersió al 100%. Un punt de vista més alt no hauria donat la sensació de participar en l’operació que va ser el propòsit d’aquesta experiència de formació.

Per a nosaltres ha estat una experiència extremadament interessant i esperem poder seguir produint materials educatius que aportin valor a la nostra societat i en aquest cas facilitin la formació de nous professionals de la medicina.

2017-12-01T23:03:08+00:00